statcounter

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ο μετασχηματισμός των πάντων

Τρώμε όλων των ειδών τα πράγματα, αλλά συνήθως δεν υποπτευόμαστε ότι και όλων των ειδών τα πράγματα, τρώνε εμάς με τη σειρά τους! Συχνά λέμε ότι τον τάδε τον έφαγε μια στεναχώρια, ή μια απογοήτευση, κ.ο.κ. Εξάλλου είμαστε ένα είδος τροφής για τη γη, αφού με την παρουσία μας σε αυτόν τον πλανήτη του δίνουμε ζωή. Ένας άνθρωπος λοιπόν, μπορεί να φαγωθεί με πολλές απόψεις, ιδίως από τους συνανθρώπους του (αλλά ακόμα και από τις τροφές που ο ίδιος θεωρεί ότι τρώει). Καθετί είναι τροφή για κάτι άλλο. Η ζωή τρώει τη ζωή, κι έτσι διατηρείται το σύμπαν.


Αυτό που συμβαίνει στη φύση με λίγα λόγια είναι ένας μετασχηματισμός των πάντων. Η "ευρεία τροφή" για τον άνθρωπο μετασχηματίζεται σε ενέργεια κι αυτή οδηγεί στη συνείδηση -υπό προϋποθέσεις. "Ευρεία τροφή" είναι ότι χρειάζεται για να υπηρετηθεί η ζωή σε ένα σώμα: τροφή υπό την απλή έννοια, αέρας για την αναπνοή, και φυσικά εντυπώσεις, που σε υψηλή ποιότητα ίσως τελικά αποτελέσουν και την καλύτερη και θρεπτικότερη όλων.

Κλείστε τις τηλεοράσεις σας αυτό το ΣΚ, λοιπόν, κλείστε τους υπολογιστές, κλείστε τα φώτα των σπιτιών και των κινητών, και ανάψτε ένα μικρό κεράκι που θα απλώσει τη νύχτα πιο κοντά στην αλήθεια των σιγανών εντυπώσεων και των πραγματικών απολαύσεων.

(Ε, και λίγη μουσική, γιατί χωρίς αυτήν το ταξίδι των στιγμών δεν έχει γαία για να θυμάται).