statcounter

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Λάδι μαύρου κύμινου (προστασία εντέρων μέρος δ')

Εν αρχή της προστασίας των εντέρων μας είναι η αποτοξίνωσή τους. Ελαφριά κλύσματα, νηστεία με ταυτόχρονη αλκαλοποίηση, ήπια και φυσικά καθαρτικά (υπεροξείδιο του μαγνησίου), ωμοφαγία κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες και γεύματα πλούσια σε χλωροφύλλη. Κάποια εξ αυτών, ή όλα μαζί, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση όχι μόνο των εντέρων μας, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να φροντίσουμε το σώμα μας και με τα προβιοτικά βακτηρίδια που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά για τους ανθρώπους των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζει αδυναμία. Μπορούμε δηλαδή να ισχυροποιήσουμε την αποτελεσματικότητα της αποτοξίνωσής μας με πρεβιοτικά και προβιοτικά, αν ταυτόχρονα με τη λήψη ανάλογων σκευασμάτων (acidophilus) προσθέσουμε και φυτικές ουσίες στη διατροφή μας.


Ωστόσο την καταλυτική βοήθεια θα τη δώσει και πάλι ένα από τα μεγάλα μυστικά της μητέρας φύσης: Οι σπόροι από Μαύρο Κύμινο που συμβάλλουν ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή δραστικότητα στην εξισορρόπηση του εντέρου αλλά και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Μαύρου Κύμινου είναι:

Δυναμώνει και αναζωογονεί το αμυντικό σύστημα και αποβάλλει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, προσφέροντας απεριόριστη βοήθεια στην καλή λειτουργία του πεπτικού εγκεφάλου (βοηθά την εντερική εφυία).

Έχει άμεση επίδραση στα αναπνευστικά όργανα (κυρίως άσθμα), στις διάφορες αλλεργίες που προέρχονται από τη γύρη και στην εξασθένηση του οργανισμού. Περιέχει nigellone, η οποία προστατεύει από τους βρογχικούς σπασμούς που έχουν προκληθεί από την ισταμίνη (ίσως αυτό να εξηγεί τη χρήση του για να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του άσθματος, της βρογχίτιδας, του βήχα και της αλλεργίας). Η παρουσία αντικαρκινικής στερόλης, της beta sitosterol, προσδίδει αξιοπιστία στην παραδοσιακή χρήση της για τη θεραπεία αποστημάτων, αλλά και όγκων του εντέρου, του παγκρέατος και του συκωτιού.

Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του παχέος εντέρου και βοηθά στην αποτοξίνωση της χλωρίδας του εντέρου (οι τοξίνες του εντέρου δημιουργούν αρτηριοσκλήρυνση-καρδιαγγειακά, αλλεργίες κα.).

Μαζί με την αποτοξίνωση του παχέος εντέρου, έχει θετική επίδραση στο μεταβολισμό και είναι καλό βοήθημα για την ανάκτηση του φυσιολογικού βάρους στα υπέρβαρα άτομα.

Βοηθάει στον καθαρισμό από Candida Albicans.

Περισσότερα για το έλαιο των σπόρων του Μαύρου Κυμίνου μπορείτε να δείτε εδώ: http://therapeftis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_38.html