statcounter

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Άμυλο Kuzu


Το άμυλο Κούζου προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Kudzu (Pueraria lobata), η οποία συλλέγεται πλένεται κι αποξηραίνεται πολλές φορές, μέχρι να μείνει το καθαρό άμυλό της, το οποίο θεωρείται πολύτιμο στην παράδοση της Άπω Ανατολής.

Τα μόρια από το άμυλο του Κούζου εισχωρούν στα έντερα και ανακουφίζουν από προβλήματα λόγω υπερ-οξύτητας, βακτηριδιακής μόλυνσης, διάρροιας, ερεθισμού και κοιλιακών πόνων. Το Κούζου είναι πλούσιο και σε αντιοξειδωτικά ισοφλαβονοειδή, τα οποία προσδίδουν θεραπευτικές ιδιότητες για το πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα, μειώνουν τους μυϊκούς σπασμούς επιτρέποντας καλύτερη αιμάτωση και ανακούφιση από εντερικές κράμπες.


Χρησιμοποιείται στη παραδοσιακή Ιατρική της Άπω Ανατολής για να ρίχνει τον πυρετό, να χαλαρώνει τους μυς και να μειώνει τα συμπτώματα από προβλήματα στα εγκεφαλικά αιμοφόρα αγγεία (ημικρανίες, βοητό αυτιών, ένταση κόπωση ματιών, αϋπνία) ενισχύοντας τη αιμάτωση.