statcounter

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η διατροφή των Σαολίν


Οι μοναχοί Σαολίν γνωρίζουν ότι ο οργανισμός θεραπεύεται μέσα σε 7,5 μήνες από κάθε ασθένεια μονάχα με την κατάλληλη διατροφή, καθότι 7,5 μήνες χρειάζεται το DNA για να αλλάξει τον προγραμματισμό του κυττάρου. Αυτό οφείλεται κατά τους ίδιους στο γεγονός ότι το DNA καταγράφει πολύ καλά έως 6 πράγματα κάθε φορά, ενώ τα υπόλοιπα τα καταγράφει μπερδεμένα.

Οι ίδιοι θεωρούν πως ξοδεύουμε 50% της ζωτικής μας ενέργειας για την πέψη, το 25% σε αρνητικές σκέψεις και το 25% σε μηχανισμούς που αφορούν το σεξ. Ως εκ τούτου όταν η πέψη είναι εύκολη δεν σπαταλιέται η ζωτική ενέργεια.


Κι επειδή εκείνοι που ζουν μοναστικά γνωρίζουν την τέχνη της μαγειρικής όσο λίγοι, έτσι και οι Σαολίν δεν μαγειρεύουν ποτέ όταν νοιώθουν στεναχώρια, δεν τρώνε στερεές τροφές μέχρι τις 12 το μεσημέρι, τρώνε μόνο ένα είδος φρούτου την ημέρα, και δε τρώνε ούτε πίνουν τίποτα μετά τις 8 το βράδυ, ώστε να ξεκουράζονται οι νεφροί και η καρδιά.
Φωτογραφία του χρήστη Υγειογνωσία. 

Χυμοί Φρούτων και Λαχανικών

Για τους μοναχούς Σαολίν οι χυμοί θεωρούνται πλήρες γεύμα που πρέπει να μασηθεί καλά μέσα σε 10 λεπτά! Σε ένα ποτήρι χυμό βάζουν πάντα «δύο δάχτυλα» νερό, ενώ τα φρούτα επιθυμούν να είναι ώριμα (αλλά όχι λιωμένα).

Συνταγές (σε αποχυμωτή):


* 5 μεγάλα καρότα και 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (για την αποκατάσταση της χλωρίδας στο σώμα και για την αλκαλοποίησή του).

* Μπόλικο σπανάκι, 1 μάτσακι μαϊντανό, 1 ρόκα, 3 καρότα και 1 πράσινο μήλο (γεύμα χλωροφύλλης, το αγαπημένο του κυττάρου)

*Λάχανο μπλε-κόκκινο (το ¼ περίπου από ένα φυσιολογικού μεγέθους), τζίντζερ (4-5 δάχτυλα κέρατα χωρίς τη φλούδα), 1 μήλο πράσινο ή 1 ξινόμηλο με τη φλούδα αλλά χωρίς τα κουκούτσια (για το πεπτικό)

* 2 λωτοί ώριμοι (χωρίς τη φλούδα) και 3 μπανάνες ώριμες με καφέ πιτσιλιές, 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα που το προσθέτω μετά (για ασθενείς ή πριν από προπόνηση)

* 2 αχλάδια, 2 μπανάνες, 1 μήλο κόκκινο, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα που το προσθέτω μετά (για μετά την προπόνηση).

Συνταγή Βιολογικής Γύρης (για ευεξία, καθαρισμό από σκέψεις, κι ενεργοποίηση της Αυτοίασης):

* 1 κουταλιά της σούπας γύρη, 5 καρύδια, 5 κράνμπερι, 5 αμύγδαλα, 5 πυρήνες βερύκοκου, λίγο κουκουναρόσπορο και 1 κουταλιά μέλι. Τα χτυπάω όλα στο μπλέντερ και το άλεσμά τους το τρώω 3 φορές την εβδομάδα στις 5 το απόγευμα.

Για τουλάχιστον 2 ώρες μετά μένω νηστικός.
 
Φωτογραφία του χρήστη Υγειογνωσία.