statcounter

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Pasta Βήτα

Μακαρόνια με διατροφική μαγιά αντί για τυρί.
Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας.
Είναι όμως εξίσου πλούσια σε βιταμίνη Β, ενώ ταυτόχρονα είναι μία πλήρης πρωτεΐνη (όπως το κρέας ή το γάλα) αφού περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα.
Δύο κουταλιές τους σούπας  μας δίνουν περίπου 60 θερμίδες με ελάχιστα λιπαρά.

Μπορείτε απλά να πασπαλίσετε λίγη διατροφική μαγιά στα μακαρόνια σας.

Για μια πιο δημιουργική παραλλαγή, προτείνουμε να την αναμείξετε με κάσιους.
Αυτό το μείγμα αποκαλείται "vegan παρμεζάνα". Έχει όντως τυρένια γεύση (λόγω της διατροφικής μαγιάς) και το σκορδάκι του δίνει μία υπέροχη πικάντικη νότα.

Υλικά:
- Μακαρόνια για 2 άτομα (προτιμήστε ριγκατόνι ή πέννες)

- 2 χούφτες τοματάκια κομμένα στη μέση
- 1/2 πιπεριά (κίτρινη, κόκκινη ή πορτοκαλί) κομμένη σε κυβάκια
- 1κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1κσ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

- 2 χούφτες κάσιους
- 2 κ.σ. διατροφική  μαγιά
- λίγο αλάτι και 1/4κγ σκόνη σκόρδου


Εκτέλεση:
Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια, χτυπήστε στο μούλτι τα κάσιους με τη διατροφική μαγιά, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου.

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα, αμέσως επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε τα τοματάκια με την πιπεριά, το λάδι και τον βασιλικό (οι non-vegan μπορούν εδώ να προσθέσουν και λίγο βούτυρο). Δεν τα μαγειρεύουμε - θέλουμε απλώς να ζεσταθούν λίγο.
Ρίχνουμε και πάλι μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα κάσιους/διατροφικής μαγιάς.