statcounter

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μανιτάρια σωταρισμένα με λεμόνι


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ της Πηνελόπης , η οποία μας ταξίδεψε μαγειρικά και ονειρικά αυτό το Σαββατοκύριακο!

Με υλικά από την Υγειογνωσία και κέφι τρελό φτιάξαμε κάτι λιτό κι απλό, αλλά αδιανόητα γευστικό!

 
Σωταρισμένα μανιτάρια με λεμόνι και μανταρίνι 
 ΥΛΙΚΑ:
400 γρ μανιτάρια
1κ της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
Η αυθεντική συνταγή έχει και 1 κ.σ. καυτερή πιπεριά, εμείς το εκτελέσαμε με 1κ.γ θυμάρι ξερό και 2 κόκους μπαχάρι.
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και στήβουμε από πάνω το λεμόνι και το πορτοκάλι.Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
 
 
Συνοδεύει τέλεια σολομό ποσέ ή πουρέ πατάτας, ανάλογα τις διατροφικές συνήθειες. Αν τρώτε γαλακτοκομικά, του ταιριάζει πολύ και μία τόση δα σταλίτσα βούτυρο.