statcounter

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Βιταμίνη C - Η υπερβιταμίνη της υγείας

"Πιστεύω ακράδαντα ότι αν όλος ο πληθυσμός της γης έπαιρνε καθημερινά μόνο βιταμίνη C και τίποτα άλλο, πάνω από το 50% των ασθενειών θα είχαν εξαφανστεί!!!" - Γιώργος Μηνούδης (Ιατρός, Κλινικός διατροφολόγος)

Πρόκειται για το απόλυτο ελιξήριο της Υγείας και της Τέχνης για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιείται με περισσότερους από 300 διαφορετικούς τρόπους από το σώμα. Είναι αντιοξειδωτική, αγχολυτική, προστατεύει από ιώσεις, γρίπη και κρυολογήματα, είναι αντιμικροβιακή, ενισχύει το νευροφυτικό σύστημα και τα επινεφρίδια, συνθέτει κολλαγόνο, προστατεύει, ρυθμίζει και ενισχύει το γαστρεντερικό, οπλίζει και βοηθά στην αφομίωση άλλων βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως οι βιταμίνες Α, Ε και η ομάδα Β, ή ο σίδηρος και το μαγνήσιο, δίνει δύναμη και ενέργεια, βοηθά σε τροφικές δηλητηριάσεις και πονοκεφάλους, μυοσκελετικά προβλήματα, δυσκαμψία και κράμπες... κι αυτά, είναι μόνο λίγα από όσα πολλά μας προσφέρει αυτή η υπερβιταμίνη.

Γι αυτό άλλωστε το λόγο της έχει επιτεθεί σύσσωμη η βιομηχανία της ασθένειας. Είναι σκανδαλωδώς αντικαρκινική, και μαζί με σταγόνες σπόρων γκρέιπφρουτ -10 με 20 σταγόνες σε νερό κάθε φορά που παιρνουμε την C- κάνουν ασύλληπτα θαύματα: ακόμα και οι πιο σοβαρές ιώσεις υποχωρούν μέσα σε 24 με 48 ώρες, ενώ η τάση για καρκίνο στο κύτταρο, δέχεται την πανωλεθρία της με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Πρέπει τελικά να διδαχθούμε αλλιώς τη ζωή. Να τρώμε πολλά και μικρά γεύματα για να κρατάμε σε εγρήγορση το πεπτικό και την ονειρική μας διάθεση και να ισορροπούμε καλύτερα την ινσουλίνη, να αποφεύγουμε τα τηγανητά, να πίνουμε ορθομοριακό νερό πριν από το φαγητό, αργά και απολαυστικά (βαφτίζοντας το νερό με τις ευχές μας). Και δεν πρέπει να τρώμε μετά τη δύση του ηλίου, ειδικά στέρεες τροφές.

Θα πρέπει όμως να πίνουμε την τροφή (ειδικά τις σαλάτες και τα φρούτα) και να μασάμε το νερό. Να τρώμε πρώτα τη σαλάτα και μετά τα όσπρια ή το φαγητό μας και να μην τρώμε φρούτα μαζί ή μετά από το γεύμα.

Μα όλα αυτά, χωρίς τη βιταμίνη C θα έμοιαζαν μάταια... Εκτός των άλλων αυτή η σουπερβιταμίνη, είναι η πεμπτουσία των εσωτερικών αλλαγών, η βιταμίνη της ευγένειας, της ταπεινότητας και τη καλοσύνης...

Καμία σιωπή δεν αναπνέει σωστά και ξεχωριστά τον εαυτό της χωρίς την πολύτιμη βοήθειά της.