statcounter

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο δρόμος του τσαγιού.

Ο Μεγάλος Δάσκαλος του τσαγιού Lu Yu (733 - 804) και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που γράφτηκε ποτέ για το τσάι, πίστευε ότι το πόσο καλό είναι ένα τσάι θα το κρίνει το στόμα. Ωστόσο ένα κακό τσάι φτιαγμένο με καλό νερό, παραμένει ένα κακό τσάι. Κι ένα καλό τσαι όμως με κακό νερό, είναι επίσης ένα κακό τσάι.
Εάν το νερό που χρησιμοποιούμε για το τσάι είναι σκληρό, με πολλά άλατα, τότε το εκχύλισμα θα είναι θολό και το τσάι "επίπεδο". Εάν από την άλλη περιέχει πολύ χλώριο ή είναι γλυφό, τότε η γεύση του τσαγιού θα αλλοιωθεί τελείως.
Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του τσαγιού, ει δυνατόν, να το περνάμε από κάποιο φίλτρο πριν το βράσουμε.
Στην Υγειογνωσία μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή εξαιρετικής ποιότητας: Lapsang Souchong (καπνιστό), Tin Kuan Yin (πράσινο μισής ζύμωσης oolong), πράσινο γιασεμί, καθώς και όλη τη βιολογική σειρά της Yogi Tea αλλά και τη βιολογική σειρά της Clipper.
Τα προϊόντα μας ανανεώνονται καθημερινά.


Φωτογραφία του χρήστη Υγειογνωσία.Η προσωπική μου συλλογή σε Yinxing τσαγιέρες... κάθε μία από αυτές και ένα άλλο τσάι, και μία άλλη μνήμη, και μια άλλη, αλησμόνητη επίγευση ιστορίας. Τότε που το τσάι δεν ήταν απλά μία συνήθεια, αλλά ένας τρόπος ζωής, ένα φιλοσοφικό κίνημα. Τότε που η τεϊοποσία αποτέλεσε την αρχή της διάκρισης των ανθρώπων, σε μια αριστοτεχνία έρωτα και ονείρων. Τώρα, που όλα ακουμπούν επάνω στο παρελθόν, με αξιοπρέπεια και καρδιά. Τη δική μας καρδιά.
"Ας ψάξουν οι Εραστές την χωρίς λέξεις ύπαρξη. Την έκφραση στο παρόν, μέσα από τη φαντασία τους. Ας ψάξουν τη Στιγμή και την αιωνιότητα της. Ας αναλάβουν την ευθύνη των ζωών τους για να πιστέψουν στο "για πάντα" των αληθινών καρδιών. Μετά την ανάληψη της ευθύνης, μένει μόνο μία κούπα τσάι.

Φωτογραφία του χρήστη Σχολή της Τέχνης των Ενδιαμέσων.   
Εκείνη που ανάτριχος θα πιεις υπό το φέγγος μίας σελήνης, 
κολυμπώντας ευοίωνος στην ειρήνη του τίποτα των επιθυμιών".