statcounter

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Horny Goat (Epimedium) - Μια Υπερτροφή, ένας αφροδισιακός δυναμίτης.


Tο Ηorny Goat ανήκει στην οικογένεια πολυετών φυτών Berberidaceae και συναντάται κυρίως στην Κίνα και γενικότερα τη νότια, ανατολική και κεντρική Ασία. Ως βότανο, ονομάζεται Epimedium Sagittatum ενώ είναι επίσης γνωστό ως Yin Yang Huo, φυτικό Viagra, Bishop’s Hat και άλλα.
Ο θρύλος λέει πως ένας Κινέζος γιδοβοσκός παρατήρησε παιχνιδιάρικη συμπεριφορά στην κατσίκα του αφού είχε βοσκήσει το συγκεκριμένο φυτό. Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα της κατσίκας οδήγησε σε μια πιο προσεκτική εξέταση του συγκεκριμένου βοτάνου και έτσι προσδιορίστηκε η αφροδισιακή του δράση.
Για πολλούς αιώνες, Κινέζοι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει πολλά βότανα από την οικογένεια Epimedium για διάφορους θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά η χρήση του στη Δύση στοχεύει κυρίως στη σεξουαλική ενίσχυση.


Το Horny Goat από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητές του στην τόνωση της ερωτικής διάθεσης σε γυναίκες και άνδρες, ενώ οι πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι αποτελεί ιδανική πηγή ζωτικής ενέργειας για τον αντρικό οργανισμό.

Το Horny Goat αναστέλλει το ένζυμο ακετυλοχολινεστεράση (AChE). Αναστέλλοντας το AChE, οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα των βασικών νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση. Το Horny Goat Weed αυξάνει επίσης την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία είναι κυρίως υπεύθυνη για τη σεξουαλική επιθυμία.

Προγενέστερες μελέτες επικεντρώθηκαν στις τονωτικές του ιδιότητες (πέραν της σεξουαλικής διέγερσης και αύξησης της τεστοστερόνης), ιδιαίτερα για την καρδιά, τα νεφρά και το συκώτι. Το Epimedium φαίνεται επίσης να τονώνει νεύρα σε όλο το σώμα, ιδιαίτερα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Λέγεται επίσης ότι έχει αντιπηκτικές, υποτασικές και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, καθώς και τη δυνατότητα να βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σας το συστήνουμε ως το ύπατο φυτικό αφροδισιακό, το απόλυτο όπλο της σεξ δύναμης. Η κύρια δραστική ουσία του epimedium είναι η ικαριίνη. Η ικαριίνη, είναι γνωστό πως αυξάνει τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου στο σώμα και επιτρέπει αυξημένη ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Το epimedium επίσης παράγει μία μικρή ποσότητα του αναστολέα PDE-5. Αυτοί οι αναστολείς κρατούν υπό έλεγχο τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τα επίπεδα διέγερσης στο σώμα.

Το epimedium προκαλεί φυτοοιστρογόνα (ή διατροφικά οιστρογόνα) που επίσης υπάρχουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά και είναι πολύ ωφέλιμα για τις γυναίκες.

Λόγω της αφροδισιακής του ιδιότητας χρησιμοποιείται επίσης σε θεραπείες για τη στειρότητα, την ανικανότητα και τις σπερματικές απορρίψεις.

Επιπρόσθετα, έχει αποδειχθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις, το horny goat, αυξάνει τα επίπεδα της επινεφρίνης, της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης μαζί μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα κορτιζόλης. Η μείωση των επιπέδων κορτιζόλης συνδέεται επίσης με αυξημένη πυκνότητα των μυών και μειωμένη φθορά των οστών και, ως εκ τούτου, με συνολική βελτίωση της υγείας.

Το epimedium έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα του θυρεοειδούς και της τεστοστερόνης.

Θεωρείται, επίσης, αντιβακτηριακό, αντιρευματικό, αντιβηχικό, τονωτικό, αγγειοδιασταλτικό, ενώ λειτουργεί κατά του άσθματος, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επιδρά θετικά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και αδύναμου ανοσοποιητικού. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αποκαταστήσει τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης, να μειώσει τη φθορά των οστών και φέρει την κορτιζόλη του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα.

Χρήση: Μπορεί να χρειαστούν λίγες ημέρες για να αισθανθείτε την επίδραση του horny goat. Μια τυπική δόση μπορεί να κυμαίνεται το πολύ έως 2 κουτ. γλυκού για τους άντρες και έως 1 κουτ. του γλυκού για τις γυναίκες διαλυμένη σε νερό (να λαμβάνεται απογευματινές ώρες).

Σημείωση: Το horny goat αποτελεί τη βάση σε μυστικές συνταγές Αλχημιστών, όπου σε συνδυασμό με άλλα βότανα δημιουργεί ελιξήρια αστείρευτης Δύναμης.