statcounter

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Graviola - Μια Υπερτροφή, ένα αληθινό υπερόπλο της Φύσης.


Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερικής. Η Graviola έχει ονομαστεί θαυματουργό δέντρο. Ενδημεί και στα βροχερά δάση και στις βαθιές ζούγκλες του Αμαζονίου κατά μήκος του μεγάλου ποταμού. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα και μπορούμε να πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά, μέχρι ξινού κίτρου, καρύδας και μπανάνας. 
Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. 
Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο, από το να φαγωθεί ατόφιο.

Τα διάφορα μέρη του φυτού, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από γιατρούς και ιθαγενείς σαμάνους της Νοτίου Αμερικής, για να θεραπεύσουν πλήθος ασθενειών που τους απασχολούσαν, κυρίως το άσθμα, τα προβλήματα του ήπατος, την αρθρίτιδα και τις καρδιακές νόσους.

Τα φύλλα, ο καρπός, τα σπόρια, ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου, που φθάνει τα 5-6 μέτρα, χρησιμοποιούνται από τους ιθαγενείς των χωρών του Αμαζονίου σαν φυσικά φάρμακα.

Από άποψη θρεπτικής αξίας, το graviola είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2 σε υψηλές περιεκτικότητες και σε ποιότητα εξαιρετικής προσρόφησης από το ανθρώπινο οργανισμό.

H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος, κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.

Αυτό το δέντρο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες 10.000 φορές πιο ισχυρές από την Αδριαμυκίνη, μια γνωστή ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στις χημειοθεραπείες. Όμως αντίθετα από την Αδριαμυκίνη που αρρωσταίνει, ρίχνει τα μαλλιά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το θάνατο, η Graviola όχι μόνο δεν έχει τέτοιες παρενέργειες, αλλά ευεργετεί ολόκληρο τον οργανισμό.

Σε εργαστηριακές μελέτες η Graviola επιλεκτικά εντοπίζει και σκοτώνει 12 διαφορετικούς τύπους καρκινοκυττάρων (χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα) με κύριους εντοπισμούς τον μαστό, τον προστάτη, τους πνεύμονες, το παχύ έντερο και το πάγκρεας. Επιπροσθέτως ενισχύει αφάνταστα και εκτινάσσει στα ύψη το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον ασθενή να έχει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία και δύναμη και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη ζωή.

Το θαυματουργό αυτό φυτό είναι ένας ΜΕΓΑΣ πολεμιστής του καρκίνου που υπακούει στο βασικό Νόμο της ζωής που είναι: ΜΗΝ ΒΛΑΨΕΙΣ.

Σας το συστήνουμε ως δυνατό αντικαρκινικό, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος, για το διαβήτη, την υψηλή πίεση, αλλά και για νευρολογικής και συναισθηματικής φύσης προβλήματα, δερματολογικές παθήσεις, έλκη και προβλήματα του συκωτιού.

Δεν συστήνεται σε εγγύους γιατί προκαλεί συσπάσεις της μήτρας, σε θηλάζουσες, σε ανθρώπους που ήδη λαμβάνουν συνταγή για υψηλή αρτηριακή πίεση, σε ασθενείς με πάρκινσον, ή με χαμηλή αρτηριακή πίεση, ενώ σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι χρειάζεται εξοικείωση με μικρότερες δόσης χορήγησης στην αρχή.

Η χρήση του φυτού για περισσότερο από 30 ημέρες θα πρέπει να ακολουθείται με διάλειμμα 1 εβδομάδας, ενώ για χρήση άνω των 3 μηνών, θα πρέπει η διατροφή να εμπλουτίζεται με προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα.