statcounter

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Γράμμα ενός ακρεωφάγου (αριθμός τρία)

«Ας καταρρίψουμε μερικούς μύθους, πριν μας καταρρίψουν εκείνοι. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος όχι να χάσουμε το παιγνίδι, αυτό θα είχε πάντα ένα και αξεπέραστο μοναδικό ενδιαφέρον, αλλά να μην το παίξουμε καν».

Μύθος αριθμός Δύο:
«Είναι απαραίτητες πολλές πρωτεΐνες για τη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού».

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για να δομηθούν τα κύτταρα του σώματος αλλά και όλα τα ζωτικά βιοχημικά μόρια που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του: ινσουλίνη, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές, ένζυμα, κλπ. Το σωστό ερώτημα όμως θα έπρεπε να είναι πόσες πρωτεΐνες χρειάζεται ο οργανισμός για να ισορροπήσει; (καθότι η υπερβολή θα του κοστίσει την ίδια του τη ζωή)!

Η αλήθεια είναι ότι πάσχουμε από υπερπρωτεϊναιμία, δηλ παίρνουμε υψηλές ποσότητες (και κακής ποιότητας) πρωτεΐνης κι επειδή ο οργανισμός τις χρησιμοποιεί πάντα και παντού, εν τέλει με αυτές παραμορφώνει τους ιστούς και τα όργανα του σώματος! Είναι το σημείο όπου έρχεται επιτακτική η ανάγκη της νηστείας, αυτό που λέει ο ιατρικός κόσμος: αποτοξίνωση!

Ας μην ξεχνάμε ότι το σώμα μπορεί να συνθέσει όλες τις πρωτεΐνες που χρειάζεται αρκεί να έχει τα 8 απαραίτητα αμινοξέα (10 στα παιδιά). Μια σωστή χορτοφαγική δίαιτα μας τα παρέχει όλα, μαζί μάλιστα με φυτικές πρωτεΐνες που μεταβολίζονται ευκολότερα επειδή συνυπάρχουν με πολύ νερό. Τα αμινοξέα εξάλλου αποθηκεύονται στο συκώτι για να χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί σύνθεση πρωτεϊνών. Είναι τόσο απλό.
Σκεφτείτε: πως μπορεί κάποιος να νηστέψει 5-10- ακόμα και 40 μέρες, μόνο με νερό, χωρίς να χάσει μυϊκό ιστό και να συνεχίσει να είναι γεμάτος από δύναμη; Μπορεί, γιατί σε περίοδο νηστείας το σώμα διαλύει όλους τους παραμορφωμένους ιστούς, κύτταρα, ιούς και μικρόβια ανακυκλώνοντας τις πρωτεΐνες τους. Το σώμα κυριολεκτικά εξαγνίζεται. Από την άλλη, όλες σχεδόν οι αλλεργίες και οι δυσανεξίες οφείλονται σε παραμορφωμένες πρωτεΐνες ζωικής κυρίως προέλευσης, που κινητοποιούν συνεχώς το ανοσοποιητικό και το εξαντλούν.

Το συμπέρασμα παραμένει ολιστικό και επίκαιρο σε κάθε απορριπτόμενο μύθο: ζήσε υπηρετώντας τη ζωή, διασκεδάζοντας τους φόβους, κι επιλέγοντας ένα μη στρεσογόνο κυτταρικό μονοπάτι. Ένα φυσικό μονοπάτι.

Ζήσε δηλαδή το όνειρο, αντί να ονειρεύεσαι τη ζωή.