statcounter

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Διατροφή μετά τις γιορτές.

Η τροφή είναι κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι υποπτεύεται ο μέσος άνθρωπος. Θα πρέπει να πίνουμε την τροφή και να μασάμε το νερό. Να προσέχουμε τους τρόπους παραγωγής των τροφίμων, τα μέρη αποθήκευσής τους, ακόμα και τους ανθρώπους ή τα καταστήματα που μας τα προμηθεύουν. Η ζωή υπηρετείται από την ενέργεια και το αντίθετο. Ως εκ τούτου το χέρι ή ακόμα και το ράφι που θα σταθεί το τρόφιμο πριν φτάσει στο τραπέζι μου, παίζει τόση σημασία, όση κυριολεκτικά δεν φαντάζομαι.

Οι προτάσεις μας για την εποχή αυτή είναι σούπες μανιταριών, οσπρίων και λαχανικών, υπερτροφές για ενέργεια, καλό τσάι και αρχαίοι σπόροι δύναμης.

Και για την ξεκούραση του παγκρεατικού αδένος, ελέω των πολλών γλυκών που καταναλώθηκαν αυτή την εποχή (και κατά τρόπο παράδοξο) προτείνουμε το παρακάτω αντιδιαβητικό τσάι:

Από 30 γραμμάρια φύλλα: Αβοκάντο, Ευκαλύπτου και Καρυδιάς. 
Τοποθετούνται σε ενα λίτρο ορθομοριακό νερό που έχει θερμανθεί στους 70-80 βαθμούς (πριν το σημείο βρασμού για να πάρουμε το αφέψημα). 
Η δοσολογία είναι τρία ποτήρια από το τσάι αυτό την ημέρα πριν από κάθε γεύμα. (Για ανάπαυση του παγκρέατος συνιστάται για μία βδομάδα, για θεραπεία διαβήτη η χρήση επεκτείνεται επί εξαμήνου).

Υγεία και Τέχνη!
Και ευχές για περισσότερη κρίση στις επιλογές μας μέσα στο 2017!