statcounter

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Χυμός άγριας Αλόης (Aloe Ferox)

Σε αντίθεση με την Aloe vera που καλλιεργείται κυρίως στις γεωργικές φάρμες, η Aloe ferox μεγαλώνει άγρια στο φυσικό της περιβάλλον χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.

Αναπτύσσεται άγρια στο φυσικό της βιότοπο κι ακολουθεί την πιο απλή διαδικασία παραγωγής όπου τα χαμηλότερα φύλλα κόβονται με το χέρι και τίθενται σε έναν σωρό. Ο πικρός χυμός που περιέχει η αλόη τρέχει αυτόματα έξω και μόλις τρέξει έξω ο πικρός χυμός εντελώς, τα φύλλα τεμαχίζονται, πλένονται και πιέζονται. Έτσι παράγεται χυμός και ζελέ υψηλής ποιότητας.

Στην ίδια ποσότητα χυμού η Aloe Ferox περιλαμβάνει τρεις φορές περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα αμινοξέα είναι δύο φορές περισσότερα από την Aloe Vera. Περιέχει επίσης επιπλέον θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας που δεν περιλαμβάνονται στα άλλα είδη αλόης. Αυτό οφείλεται στην άγρια, αβίαστη και φυσική ανάπτυξη της Aloe Ferox.

Ιδιότητες: Για το ανοσοποιητικό, το πεπτικό, τα δερματολογικά, τη χοληστερίνη, τη δυσκοιλιότητα, ενώ θεωρείται ελιξήριο ομορφιάς και μακροζωίας.